Thursday, April 15, 2010

Umah contoh kat Pajam

* Scheduled post

entry tadik tew bkn my house ...tapi mmg aim dah nak wat cam nih akkakakakka ...ai verangan kay .........ahad ari tew gi tgk show house camelia kat Pajam hahahah masa on d way nak balik kjg

Rumah 20 X 70 , RM 259 kot kalau tak silap, 4 bedroom , 4 bathroom ....di Sri Pajam , Camellia nama dia


luar master bedroom ada balkoni yg sangat luas ley wat taman kat atas tew...pastu ley la petang2 minum kopi makan cekodok sambil tgk ikan berenang2 pastu tegur jiran sebelah ....menjemur kain keeeeeeeeee ....bersenam banggggg hahahhahahah . konsep dia taman kat atas ...hiasla balkoni ngan pokok2 supaya nampak hijo ...wah padang golf mini pun bisa buat dong .
yer sila la perati satu persatu ya sutan simpan dalam hard disk u ....best kan kalau ley wat cam nih ...saya membuta kat sitew ...awak ley la main laptop main game bola ke hapa ....wah pastuh ngantuk terus bum tido ...best best ....nanti kalau kiter manyak duit sampai tak tahu nak wat ngan duit kiter twe ... ley la kiter wat cenggini kan kan kan ...( sila pasang angan angan dulu k )
kalau cenggini la tak kuar bilik pun tak pa ...best je mendamaikan ...sejuk simple ....adoiii mmg taste ai la cenggini .......kaler2 pastel ..perabut hitam ...simple but yet sangat menariks..tambah plak depan tew tv flat screen peerrrrrrg tgk wayang atas katil beb


sample kain langsir pun mak cilok ...cilok amik gambo je la nak tgk material dia ...untung2 ke nilai nampak kain nih ley la tempah langsir ... ...lampu dia pun lawo tapi rasanya kalau haku letak kat bilik sempat spider semer sempat bersarang n bersawang dulu hahahha tapi nice kan .
bilik nom 2 ...ada bilik air sekali...konsep merah putih ...ai likeeeeeeeeeee

bilik nom 3 utk anak bujang kot ...see ada wall sticker ...tiang letrik lagi...see sgt trend skrg tampal wall sticker setiap bilik ley ada tema berlainan

ruang tamu sket kat atas . Tangga dia tertutup

wah gitew verangan jap kenkonon nih umah sendiwi can nak gie dapur bancuh nescafe secawan bagi ke pak sutan...sutan kata kerusi nih best ...wah gitew ...nanti la tunggu bonus tahun 2013 ke ..vley la tuka kusi
wah cantek kan table setting dia ...meja kat umah ai cam kena sumpahan kay ...sebab jarang nor la nak clear .....clear kan kejap ...tetiba ada lah kunci la gelas la laptop la har disk la beg sutan la ...macam2 ar ...toys pun kekadang ada jugers

bilik nom 4 kat bawah ...besar jugers ..kalau ley muat 2 katil single maknanya besar la kan
dapur nya simple n sweet je tiles kecik2 cam tew ...
nyaman deh ...
ley muat 2 keter
Sapa berminat call je la ek . Kita org mmg suka masuk umah contoh nih sebab nak amik idea deco mendeco nih . Since skrg dah ada LEKAS perjalan ke sini amat senang . For those yg kije kajang ke cheras ke ..ok gaks sebab lalu kajang then terus masuk LEKAS org Seremban pun ada beli ...

Kita org kalau balik dari salak ke kajang mmg lalu sini so everytime lalu curious sangat n terasa nak masuk usha2 area Pajam ...skrg cam ok lagi la harga nya tapi tgh duk naik cepat ..umah dia pun lawa lawa ...tapi sapa kije kl cam jauh sket la ....ada 2 3 umah contoh lagi tak masuk nanti la kita org wat lawatan sambil belajar sambil amik gambo n jaja kat sini ...kowang suka takkkkk

moon kalau masuk terus balik terbayang2 deco nya ....duit je taraksssssssssssssss hahahha tak pa KIV dolu
nih baru ...tapi bukan kat Pajam ...nak wat belakang IPD Sepang ...
dah nampak sales office kat sitew ...developer yg sama ...sapa yg rajin nak jalan jalan sila la melawat ek n jgn lupa amik gambo utk di share

sok lusa tulat balik Terengganu yippeeeeeeeeeee

20 comments:

Sally said...

Cantiknya..cool and cozy gitu..kita pun nak tumpang verangan jugaklah moon..ekekke.

Ann GreenStrawberry said...

seri pajam nye design mmg cantik gilos... mmg suka sangat2... aritu seri pajam yang kat Area seremban ni pun cantek gak... tapi harga dia ok lar jugak... hehe.. tgh mengumpul ni.. huhuh

Miss Moon said...

tak pa ann pelan pelan kowang masih muder ....kumpul banyak2 ...

mamadania&mamazaza said...

hhe nak tergelak dengan ayat power k.moon heheh pecah perut.. tak apa saya disini mendoakan agar dapat rumah yang dibayangkan... dan lawatan sambil belajar saya amat suka sangat bleh tumpang sekaki deko bersama moon

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ohh....sgt marveles arr rumah tu...
serius cun ...
nie kalau dpt rumah cam nie..
duduk kat rumah tak keluar2 ler gamaknyerrr

Filla ~ Kasih Aleeya said...

waaa teruja mak tau.. beso kan moon? paling aku tak tahan tgk balcony besar giler okeh!! leh main sepak takraw tuh!!! master bedroom pon besauuu...

azdra-azdra said...

tipah tertipu ghupernya.. tp mmg cung habis siap ada garden kat tingkat atas.. klu aku.. harus aku tanam sayur2 dlm polibag.. huhuhuhuhu

p/s: pakai doh tudung tuh?

azdra-azdra said...

mung.. kalau aku la yang tampal sticker pokok ketapang tuh.. mapuh berbuih dah sawan aku dok susung daung bagai.. bak kata izzah mampuh koi! hahahahha

fazilzura said...

daku yg dok cheras ni moon , xtermampu nak beli umh gitu huhuhuhuhu.. hrga pun leh tahan , tp mmg mewah umh tu kan .. adehh syok ler org yg dh beli umh tu , pehtu di awea jd show room ..

** wah syok balik ganu kite yek .. nenek ku dr ganu nak dtg 30hb ni yehuu

Ezrina - A wife and a mummy of two princess :) said...

hahaha :D rumah contoh rupenye... tp gempak giler la rumah ni...
harga pun not bad ek... agaknya sbb lokasi nye di pajam... kalau KL x dpt la rege camtu dgn ruang rumah yg nampak luas...

Raja Radiah said...

cantik.....

Kniedaz said...

ingat rumah moon td..
xpe..yg pnting amik idea
umah kita pun ble cantik cam tu kalau kena gaya
tapi...
kalau dpt umah mcm tu..wahlau..suka banget!

Mrs.Nury said...

adusshh kebommm..cantik banget moon.Rumah kat pajam mmg cun nury ada pegi rumah kwn katsitu tgk rumah dia mmg cantik masa tu dia beli harga rm198 la cmtu masa mula2 br nk launch.Mmg cantik siap dgn tiles & konkrit kat dapur lagik.Nyesal nury tak beli rumah kat situ pdhal dkt sgt ngan highway.Ni rumah kite tun masuk ke dalam kat beranang.I likee the konsep red & white & also the room yg serba white.Moon nury copy & paste ittew pic bleh.Nak ambik idea tul bilik balqis. :)

genny da bomb said...

cantik gile..tpi kan moon..betul ke rm259??kalo camtu nk beli 10bijik! hahahaha gurau jek..mmg cantik le umah ni

Cha said...

cantikumah tu... nak smpan angan2 gak la nak umah gitew gaks..

iera said...

Memang cantik. Saya dah beli sebuah kat situ...D' Camellia Extra. Yang bestnyer, skang dapat percuma kitchen cabinet/hub n hood.Rumah pertama yang memang betul2 memenuhi kehendak saya. Kat memeber pon saya rekemen beli.

Anonymous said...

oo.. tau dah.. hehe... not bad the price.. tak saba nak gi houseworming umah kaklin karang.. (nampknye i duk umah pusaka je la.. :) nasib baik ia luas juge.. dan boleh la berkebun jika rajin) nak beli tunggu tawenn lah, verrangan je)
-tq bagi i jengok2 skali akak yg sgt cool, i tadek blog, pemalas nak merekacipta, stalking for goods je ade la) -tintin-

Anonymous said...

oo.. tau dah.. hehe... not bad the price.. tak saba nak gi houseworming umah kaklin karang.. (nampknye i duk umah pusaka je la.. :) nasib baik ia luas juge.. dan boleh la berkebun jika rajin) nak beli tunggu tawenn lah, verrangan je)
-tq bagi i jengok2 skali akak yg sgt cool, i tadek blog, pemalas nak merekacipta, stalking for goods je ade la) -tintin-

Anonymous said...

kalo aku keje kajang aku dh beli dh rumah ni..murah pun murah..d camellia ade 1 unit lagi last price 298000...boleh kurang lg...

Cyful Amree said...

Inviting citizen of pajam to join Pajam Online Community to share ideas/experience

Facebook : https://www.facebook.com/PajamOnlineCommunity
Forumer : http://pajam.forumer.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...